placeholder

Alles is met elkaar verbonden

Plan je bezoek

Wat is er te zien en te doen?

Van communicerende planten tot een wedstrijdje met een chimpansee of een geurtunnel waar herkenning en ontroering elkaar afwisselen: je gaat op een persoonlijke expeditie, kriskras door het museum.

Neem je eigen lichaam mee

Het museum van grote vragen

Waarom besta jij? Waar kom je vandaan? Wat maakt jou tot jou? En wat maakt jou anders dan een gorilla, of een bosviooltje? Bén je wel zo anders? Vragen heb je in alle soorten en maten. Je hebt kleine vragen en hele grote vragen. Vragen stellen is het mooiste wat er is. Kom met je vragen naar het Groote Museum.

Ontdek het Groote Museum
placeholder

185 jaar ARTIS

ARTIS viert haar 185-jarige bestaan de gehele maand mei met speciale activiteiten. Wat valt er in ARTIS te beleven? Bekijk het hier.

Activiteiten
placeholder

Doeners en Doorbrekers

Maak jij je ook wel eens zorgen over de staat van onze planeet, maar weet je niet waar te beginnen? Laat je inspireren door de doeners en doorbrekers die op donderdagavond te gast zijn in het Groote Museum. Zij hebben het heft in eigen handen genomen en geloven dat initiatieven op individueel niveau wel degelijk kunnen bijdragen aan een betere wereld.

Bekijk de agenda

Nieuw in het Groote Museum: wat eten we...morgen?

Iedereen eet. Dagelijks eten we meerdere maaltijden. Eten verbindt. Maar met wat we kiezen, hebben we ook effect op de wereld om ons heen. Wat eten we? En waarom eten we dat? En hoe doen we dat nu en in de toekomst op een duurzame manier? 

Bekijk het menu van de toekomst