placeholder
Uitverkocht

Dier en Mens

  • Collegereeks

Vanaf de eerste Disney-film die we zien, het huisdier waarmee we opgroeien of het eerste bezoek aan de dierentuin voelen we ons met dieren verbonden. Maar tegelijkertijd eten we ook vlees, gebruiken we proefdieren en sterven er steeds meer wilde dieren uit. En wat te denken van de corona-, stikstof- of vogelgriepcrisis? 

In het wereldwijd snelgroeiende vakgebied van Human-Animal Studies (of DierMens Studies) worden de relaties tussen mens en dier onder de loep genomen. Niet alleen vanuit de biologie, maar juist ook vanuit de filosofie, geschiedenis, antropologie, rechten en veel andere voorheen uitsluitend 'mens-wetenschappen'. 

Tijdens deze collegereeks geeft Maarten Reesink in een aantal bijeenkomsten een eerste inleiding in dit nieuwe, hoogst actuele vakgebied. 

Over Maarten Reesink

Maarten Reesink is werkzaam bij de afdeling Media en Cultuur en het Instituut voor Interdisciplinaire Studies van de Universiteit van Amsterdam, waar hij sinds 2008 college geeft over mens-dierstudies (Human-Animal Studies). Hij is auteur van Dier en Mens: de band tussen ons en andere dieren; het eerste alomvattende werk in het Nederlandse taalgebied over de veranderende kijk op mens-dierrelaties.

Je volgt deze reeks samen met studenten van de  UvA en medewerkers van ARTIS. De collegereeks is Nederlands gesproken.

Wanneer maandag 3 april,17 april, 24 april, 8 mei, 22 mei en 5 juni 
Hoe laat 19:30 – 21:00 uur
Waar ARTIS-Groote Museum, Oostzaal
Uitverkocht