Hoe kun je eerlijk voedsel verbouwen?
- Doeners en Doorbrekers
Maak jij je ook wel eens zorgen over de staat van onze planeet, maar weet je niet waar te beginnen?
Laat je inspireren door de doeners en doorbrekers die te gast zijn in het Groote Museum. Zij hebben het heft in eigen handen genomen en geloven dat initiatieven op individueel niveau wel degelijk kunnen bijdragen aan een betere wereld. Zo ook Andres, Laura, Lisa, Julia en Milo, oprichters van de Stadsgroenteboer.
De Stadsgroenteboer is een groen initiatief voor de lokale gemeenschap. Aan de westrand van Amsterdam verbouwen zij op meer dan 7000 vierkante meter meer dan 60 verschillende groenten en 15 kruiden. Hoewel de boerderij klein is, verbouwen de stadsgroenteboeren een aanzienlijke hoeveelheid voedsel met behulp van bio-intensieve landbouwtechnieken.
De stadsgroenteboeren produceren gewassen op een eerlijke, directe manier en met een positieve impact op hun omgeving. Ze creëren een gemeenschap en dat past bij hun visie: ‘Duurzaamheid gaat immers niet alleen over hoe we met de natuur omgaan, maar ook over hoe we ons verhouden tot de mensen om ons heen.’
Wanneer donderdag 16 maart
Hoe laat 19.30 – 20.10 uur
Waar ARTIS-Groote Museum, Oostzaal
Prijs toegangsticket museum