placeholder
19:30 uur
40 min

Hoe kunnen we de bestuivers redden?

  • Doeners en Doorbrekers

Maak jij je ook wel eens zorgen over de staat van onze planeet, maar weet je niet waar te beginnen?

Laat je inspireren door de doeners en doorbrekers die te gast zijn in het Groote Museum. Zij hebben het heft in eigen handen genomen en geloven dat initiatieven op individueel niveau wel degelijk kunnen bijdragen aan een betere wereld. Zo ook The Pollinators.

Zoem je mee? Sinds 2016 zetten The Pollinators zich in voor het welzijn van bestuivende insecten. Dat doen ze door heel Nederland zaadjes te laten planten en voedselbossen in het zonnetje te zetten. Deze acties zijn helaas hard nodig, want in ons landschap hebben bestuivers zoals wilde bijen, hommels en vlinders het zwaar. Juist deze kleine insecten zijn zo belangrijk voor gezonde ecosystemen. Ze zorgen er mede voor dat bloemen, planten, bomen kunnen voortbestaan en dat wij voedsel kunnen verbouwen. Zonder bestuivers, geen leven. 

The Pollinators richten zich op het herstel van de relatie tussen natuur en mens. “Zaadjes planten – letterlijk en figuurlijk – en oog hebben voor het kleine helpt onze relatie met de natuur te herstellen,” aldus Tom van de Beek (creatief directeur). 

Wanneer donderdag 23 maart
Hoe laat 19.30 – 20.10 uur
Waar ARTIS-Groote Museum, Oostzaal
Prijs toegangsticket museum