placeholder
15:30 uur
75 min

Hoe verbind ik mij met natuur?

  • Groote Museum Vraagt

Jantien Koenders en Agnes van den Berg ontrafelen wat het eigenlijk betekent om je verbonden te voelen met natuur. Ze stellen vragen als: zou jij kunnen overleven in de natuur? Voel jij je verbonden met paddenstoelen en bomen? Ook geven ze concrete tips over hoe je de verbinding met natuur kan versterken.

Jantien Koenders is ARTIS-hovenier, regisseur en presentatiecoach. Vandaag vertelt ze over haar eigen leerweg om meer verbonden te zijn met natuur. 

“Als je de bomen leert kennen, begin je te zien. Begin je anders te kijken naar de wereld om je heen. Dan zie je ineens een hele ander laag van je omgeving; een hele mooie, nieuwe, wonderbaarlijke wereld. Ik word daar stil van”- aldus Jantien.

Omgevingspsycholoog prof. Agnes van den Berg doet onderzoek naar de relatie tussen natuur en gezondheid. Ze kijkt hierbij naar de gezonde en rustgevende effecten van natuur op mensen. Samen met Agnes gaan we in op de vraag: waarom is verbinding met natuur belangrijk voor ons? En hoe meet je de verbinding die je met natuur hebt, ofwel natuurintelligentie?

Wanneer zondag 15 januari
Hoe laat 15.30 – 16.45 uur
Waar ARTIS-Groote Museum, Oostzaal
Prijs toegangsticket museum