placeholder
Dagelijks
Doorlopend
20 minuten

Samenkomsten

  • Workshop

Doe tijdens je bezoek mee aan korte samenkomsten, variërend van een spel tot een lezing of een experiment. Discussieer mee, stel grote vragen en kom tot mooie inzichten. De samenkomsten zijn elke dag om 11.00 en 14.00 uur te volgen in de Oostzaal van het museum.

Samenkomsten zijn gratis bij te wonen bij een bezoek aan het museum.

placeholder

Wat vertelt de geschiedenis van het museum ons?

Hoe is het Groote Museum de afgelopen anderhalve eeuw veranderd en welke verhalen vertellen de monumentale museumzalen? In deze samenkomst duiken bezoekers de geschiedenis in en wordt onderzocht waarom het ARTIS-Groote Museum het best bewaarde geheim van Amsterdam was.

laat je inspireren
placeholder

Wie rouwt om wie?

De dood is een absolute zekerheid van het leven. Elk organisme – van het peterselieplantje op de vensterbank tot het sneeuwluipaard in de Himalaya – zal uiteindelijk sterven. Als mens rouwen we, maar doen dieren dat ook? Tijdens deze samenkomst onderzoeken we of rouwen alleen menselijk is. 

laat je verrassen
placeholder

Met wie verbind jij je?

Ga de verbinding met jezelf aan of kijk een ander in de ogen en voel de connectie met elkaar. Met wie voel jij je verbonden? Wat maakt dat je je juist wel of niet verbonden voelt ? En wat is ervoor nodig om je te verbinden met iemand? Tijdens deze samenkomsten gaan we met behulp van een experiment onderzoeken wat ons het gevoel van verbinding geeft.

verbind je met ons
placeholder

Wie is mijn kamerplant?

Planten zijn de pijlers van ons bestaan. Planten worden overal voor gebruikt, denk maar aan de koffie die je drinkt, de kleding die je aanhebt en het huis waar je in woont. We kunnen niet zonder ze, toch zien we planten vaak boven het hoofd. Hoe komt dat? 

ik ben benieuwd
placeholder

Komen we om in onze spullen?

Iedereen heeft spullen. Je hele leven lang verzamel je dingen en sleep je ze met je mee. Denk aan erfstukken, kindertandjes, sieraden, gereedschap, huisraad…Welke relatie heb jij met jouw spullen?

Laat je inspireren