placeholder
16:30 uur
90 min

Vragen Over Leven

  • Gratis
  • Lezing

Heeft leven zin? Ben je zelf verantwoordelijk voor geluk? Hoe ga je om met tegenslag? En wat is het doel? Op 4, 11 en 18 juni wordt in het ARTIS-Groote Museum met drie verschillende gasten doorgepraat over de uitzendingen van Over Leven in het impactprogramma Vragen Over Leven. Heeft de uitzending jou geraakt? Of herinneringen opgeroepen? Kom, praat of luister mee!

Tijdens deze bijeenkomsten onderzoeken we samen met Karlien Pijnenborg (hoofd Groote Museum) hoe de bijzondere levensvragen uit Over Leven doorklinken. Want een ervaring staat nooit op zichzelf, en is altijd van invloed op een groter systeem.

Tijdens deze editie:

De vader van Rinke Smedinga was in de Tweede Wereldoorlog overtuigd nazi: NSB-lid, volgde de SS-opleiding, was bewaker in Kamp Westerbork en trad aan het eind van de oorlog in dienst bij de Ordnungspolizei van het Duitse leger in Groningen. Rinke schaamde zich als kind enorm voor zijn afkomst en ging er bijna aan onderdoor. Nu reist hij langs scholen om te vertellen over zijn ervaringen. Smedinga ziet zijn vader als zijn voorbeeld van hoe het niet moet en probeert nog dagelijks om zijn eigenleven wél aan de goede kant te staan.

Heb jij in je leven een moment van ommekeer meegemaakt? Een moment waarop je stilviel en alles anders werd? Wat doe jij als iemand in je omgeving vastloopt? Durf jij daar over te beginnen, of cirkel je om de pijnlijke hete brij heen? Tijdens deze sessies willen we voor die ervaringen juist ruimte maken.

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met HUMAN naar aanleiding van het tv-programma Over Leven. 

Praktische informatie:

Waar: ARTIS-Groote Museum (Oostzaal)
Wanneer: 18 juni
Hoe laat: 16.30 – 18.00 uur
Prijs: gratis

Foto: copyright HUMAN