placeholder
04-06-2023
16:30 uur
90 min

Vragen Over Leven

  • Gratis
  • Lezing

Heeft leven zin? Ben je zelf verantwoordelijk voor geluk? Hoe ga je om met tegenslag? En wat is het doel? Op 4, 11 en 18 juni wordt in het ARTIS-Groote Museum met drie verschillende gasten doorgepraat over de uitzendingen van Over Leven in het impactprogramma Vragen Over Leven. Heeft de uitzending jou geraakt? Of herinneringen opgeroepen? Kom, praat of luister mee!

Tijdens deze bijeenkomsten onderzoeken we samen met Karlien Pijnenborg (hoofd Groote Museum) hoe de bijzondere levensvragen uit Over Leven doorklinken. Want een ervaring staat nooit op zichzelf, en is altijd van invloed op een groter systeem.

Tijdens deze editie:

Lisa van Ginneken is het eerste openlijke transgender Kamerlid in Nederland en krijgt daarom veel haat over zich heen. Als klein kind wist ze al dat ze liever een meisje wilde zijn, maar verzweeg dat. Pas als veertiger ging ze in transitie, waardoor ze uit ervaring weet hoe verschillend de maatschappij mannen en vrouwen benadert. Ze heeft heel wat privileges opgegeven door haar transitie, maar dat voelde voor haar nooit als een keuze. 

Heb jij in je leven een moment van ommekeer meegemaakt? Een moment waarop je stilviel en alles anders werd? Wat doe jij als iemand in je omgeving vastloopt? Durf jij daar over te beginnen, of cirkel je om de pijnlijke hete brij heen? Tijdens deze sessies willen we voor die ervaringen juist ruimte maken.

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met HUMAN naar aanleiding van het tv-programma Over Leven. 

Praktische informatie:

Waar: ARTIS-Groote Museum (Oostzaal)
Wanneer: 4 juni
Hoe laat: 16.30 – 18.00 uur 
Prijs: gratis