placeholder
15:00 uur
105 min

Wat is de landbouw van de toekomst?

  • Groote Museum Vraagt

Hoe kunnen we op een duurzame manier met landbouw onze groeiende wereldbevolking in de toekomst blijven voeden? Daar gaan we over in gesprek met Joszi Smeets (creatief directeur Food Hub) en bioloog en journalist Hidde Boersma. 

Volgens Joszi Smeets bestaat er niet zoiets als één voedseloplossing. Met haar achtergrond als sociaal geograaf stelt ze dat de voedseltransitie door mensen wordt gedreven, en dus emotioneel en cultureel geladen is. We hebben dan ook een grote diversiteit aan landbouwoplossingen nodig, passend bij al die verschillende eetculturen, bodems en ecosystemen op aarde; van verticale boerderijen tot regeneratieve landbouw. 

Hidde Boersma laat een voorproefje zien van zijn nieuwste documentaire Paved Paradise. In deze documentaire gaat hij op ontdekkingsreis met filmmaker Karsten de Vreugd om de actuele landbouwproblematiek uit te pluizen. Zijn punt: biologische landbouw kan niet de oplossing zijn voor alles, want daarvoor komen we in Nederland simpelweg grond tekort. 

Hoe ziet de toekomst van landbouw eruit? Gaan we méér of minder verbouwen? En hoe dan? Ga de discussie aan met Joszi Smeets en Hidde Boersma tijdens deze nieuwe editie van Groote Museum Vraagt. 

Wanneer zondag 12 maart
Hoe laat 15.00 – 16.45 uur
Waar ARTIS-Groote Museum, Oostzaal
Prijs toegangsticket museum