placeholder

Bezoek met jouw klas het Groote Museum

Jij gaat met jouw klas op expeditie door het ARTIS-Groote Museum. In het museum gaan jullie op zoek naar jezelf en de verbinding die je hebt met de wereld om je heen. Is alles met elkaar verbonden?

placeholder

Introductie op ARTIS-Groote Museum

Het museum van de grote vragen, wat betekent dat eigenlijk? Waarom moeten we eigenlijk grote vragen stellen? Door grote vragen met elkaar te bespreken en te onderzoeken komt het besef dat wij als mens impact hebben en afhankelijk zijn van alles wat leeft. Tijdens deze introductie neemt een museummedewerker je mee in de geschiedenis en filosofie van ARTIS-Groote Museum. Welke spiegel houdt het museum jou voor? Ga het museum in en ontdek de overeenkomsten tussen alles wat leeft aan de hand van de Blikvanger app. 

Geschikt voor: onder en bovenbouw VMBO, HAVO, VWO en MBO
Dit lesprogramma sluit aan bij kerndoelen uit domein Mens en Natuur (34) en Kunst en Cultuur (52).

Meld je klas aan
placeholder

Is natuurbehoud ook zelfbehoud?

Wij diersoort de mens zijn onderdeel van ‘de natuur’ waarin door toedoen van de mens de biodiversiteit onder druk komt te staan. Steeds meer soorten verdwijnen, en de een na de andere crisis kondigden zich aan. Op welke manier heeft de mens invloed op ‘de natuur’? Is natuurbehoud ook zelfbehoud? Een begeleid programma waarbij er plenaire wordt gestart en afgesloten en leerlingen in groepjes het museum in gaan om vragen te beantwoorden. Door de krachten te bundelen krijgen leerlingen gezamenlijk een inkijkje in de rijkdom van de biodiversiteit. 

Geschikt voor:  vmbo T  en onderbouw havo vwo 
Dit lesprogramma sluit aan bij kerndoelen uit domein Mens en Natuur (29,30, 34) en Mens en Maatschappij (36).

Meld je klas aan
placeholder

Maakbaarheid: wat brengt het ons en waar houdt het op?

De meeste organisme hebben geen handen nodig. Die van jou en enkele andere organisme zijn zo geëvalueerd dat ze dingen kunnen vastpakken. Toen jouw voorouders rechtop gingen lopen, werden ze pas echt handig. Om te maken en te breken. Te scheppen en te slopen. Wat ooit begon met simpel gereedschap, hakken, snijden, en vuur maken, is uitgegroeid tot genetische manipulatie en baby’s op bestelling. Maakbaarheid: Wat brengt het ons en waar houdt het op? Een begeleid programma waarbij er plenaire wordt gestart en afgesloten en leerlingen in groepjes het museum in gaan en aan een opdracht werken. 

Geschikt voor: bovenbouw havo, vwo en mbo
Dit lesprogramma sluit aan bij kerndoelen uit domein Mens en Natuur (30)

Meld je klas aan

Veelgestelde vragen