placeholder

Doeners en Doorbrekers

Maak jij je ook wel eens zorgen over de staat van onze planeet, maar weet je niet waar te beginnen?

Laat je inspireren door de doeners en doorbrekers die te gast zijn tijdens de ARTIS-Zoomeravonden. Zij hebben het heft in eigen handen genomen en geloven dat initiatieven op individueel niveau wel degelijk kunnen bijdragen aan systeemverandering. De lezingen zijn elke zaterdag om 17:00 uur bij te wonen op het muziekveld. 

Bekijk hier het volledige Zoomeravonden programma. 

 

 

15 juli

Deze avond vertellen Babette Porcelijn en Groote Museummedeweker Rocco over hoe we een gezonde relatie ontwikkelen met spullen. Wat is de impact van onze spullen? Hoe maken we eco-positieve impact? Laat je aansteken door hun enthousiasme en daadkracht.

22 juli

Deze avond vertellen Koen Arts en Martine van Zijll-Langhout over de wildernis. Wat kunnen we leren van de wildernis? Hoe maakt de wildernis ons gezond?

29 juli

Waar drinkbaar rivierwater tot kort geleden de norm was, is het vandaag de dag een uitzondering. En dat is een probleem, want als de rivieren niet drinkbaar zijn, is ons ecosysteem uit balans. Universitair docent, ecoloog en avonturier Li An Phoa heeft één missie; de rivieren weer drinkbaar maken. 

5 augustus

Deze avond komt Jessica den Outer met de volgende vraag: hoe kan natuur rechten krijgen?

12 augustus

Deze avond vertelt Aniek Moonen, voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging, over het serieus nemen van de stem van kinderen en jongeren. 

19 augustus

Aglaia Bouma, Wouter Ubbink en Ida Simonsen vertellen hoe we van insecten kunnen leren houden en hoe keren we de insectencrisis?

26 augustus

Deze avond komt Eva Rover met de volgende vraag: Hoe kunnen we toekomstige generaties een stem geven?

2 september

Natuurjournalist en bioloog Nienke Beintema vertelt over her-introducties, nieuwe natuur en natuur die echt natuur mag zijn. Wat betekent de terugkeer van de zee-arend voor de Nederlandse natuur? Maakt dit onze natuur meer ‘gezond’?