placeholder

Ik zie, ik zie, wat jij (nog) niet ziet

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, hoe ben ik verbonden met al het andere leven op deze aarde? Mens en natuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sterker nog, wij zijn een belangrijk onderdeel van de natuur.

Soms neigen we de connectie met natuur te verliezen; het gevoel dat wij onderdeel zijn van het grotere plaatje. De gevolgen daarvan zijn desastreus, kijk maar naar smeltende ijskappen, bosbranden en het verlies aan biodiversiteit. Hoe kunnen wij weer in harmonie leven met al het andere leven op onze planeet?

placeholder

Alles is met elkaar verbonden

Door je te realiseren dat wij meer lijken op andere organismen dan je zou denken, kom je erachter dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. Als het slecht gaat met de aarde, gaat het slecht met ons en vice versa. De verbinding tussen alles wat leeft, zorgt ook voor een bepaalde afhankelijkheid. Wat gebeurt er als we ons niet langer onderdeel voelen van de natuur? Is er een einde aan de maakbaarheid van de wereld om ons heen? Kunnen we leven zonder planten?

placeholder

Prikkel je nieuwsgierigheid

Als we onze nieuwsgierigheid prikkelen en bij alles wat we zien vragen stellen, worden we in staat gesteld het grotere plaatje beter te begrijpen. In het ARTIS-Groote Museum worden al je zintuigen geprikkeld, waardoor je met een open blik vragen gaat stellen over onze relatie met de wereld om ons heen.

plan je bezoek