placeholder

Ontdek

In het ARTIS-Groote Museum ervaar je de verbinding met jezelf, je lichaam en al het andere leven op de wereld. 

Wat is er te zien en te doen?

Van communicerende planten tot een wedstrijdje met een chimpansee of een geurtunnel waar herkenning en ontroering elkaar afwisselen: je gaat op een persoonlijke expeditie, kriskras door het museum.

Neem je eigen lichaam mee

Wat is het Groote Museum?

Waarom besta jij? Waar kom je vandaan? Wat maakt jou tot jou? En wat maakt jou anders dan een gorilla of een bosviooltje? Bén je wel zo anders? Alles wat leeft, deelt hetzelfde thuis: de wereld. Hoe kijk jij naar die wereld? Bevindt die zich buiten jou of ook in jou? Krijg inzichten en blijf vragen. 

Het museum van grote vragen
placeholder

Alles ARTIS

Moeten we een soort redden? Wat eten we in 2050? In deze vierdelige serie gaat presentator Alissa Rees op zoek naar de antwoorden op deze vragen en meer! Kris kras door het Groote Museum, het ARTIS-Park, het ARTIS-Planetarium en ARTIS-Micropia.

Bekijk de videoserie

Verdieping en inspiratie

Onderzoek hoe alles met elkaar verbonden is aan de hand van verdiepende content.

Lees snel verder
placeholder

Het gebouw

Het Groote Museum werd tussen 1850 en 1855 gebouwd voor de leden van het Genootschap Natura Artis Magistra. Het staat op het oudste terrein van ARTIS en was destijds een van de modernste gebouwen in Amsterdam. Het in 1947 gesloten museum is volledig vernieuwd en gerestaureerd. De originele vlindertrap is teruggebracht in oude staat en elke vitrinedeur is teruggeplaatst op zijn oude plek. Als bezoeker loop je nu op dezelfde houten vloer waar in 1855 de leden van het Genootschap overheen liepen. Een ware tijdcapsule waar je in komt. 

Meer over de geschiedenis