placeholder

Ontdek

Het Groote Museum is een nieuw museum van ARTIS. Hier ervaar je de verbinding met jezelf, je lichaam en al het andere leven op de wereld. 

Wat is er te zien en te doen?

Van communicerende planten tot een wedstrijdje met een chimpansee of een geurtunnel waar herkenning en ontroering elkaar afwisselen: je gaat op een persoonlijke expeditie, kriskras door het museum.

Neem je eigen lichaam mee

Wat is het Groote Museum?

Waarom besta jij? Waar kom je vandaan? Wat maakt jou tot jou? En wat maakt jou anders dan een gorilla of een bosviooltje? Bén je wel zo anders? Alles wat leeft, deelt hetzelfde thuis: de wereld. Hoe kijk jij naar die wereld? Bevindt die zich buiten jou of ook in jou? Krijg inzichten en blijf vragen. 

Het museum van grote vragen
placeholder

Doeners en Doorbrekers

Maak jij je ook wel eens zorgen over de staat van onze planeet, maar weet je niet waar te beginnen? Laat je inspireren door de doeners en doorbrekers in het Groote Museum. Zij hebben het heft in eigen handen genomen en geloven dat initiatieven op individueel niveau wel degelijk kunnen bijdragen aan systeemverandering.

Wie staan er op het programma?
placeholder

Het gebouw

Het Groote Museum werd tussen 1850 en 1855 gebouwd voor de leden van het Genootschap Natura Artis Magistra. Het staat op het oudste terrein van ARTIS en was destijds een van de modernste gebouwen in Amsterdam. Het in 1947 gesloten museum is volledig vernieuwd en gerestaureerd. De originele vlindertrap is teruggebracht in oude staat en elke vitrinedeur is teruggeplaatst op zijn oude plek. Als bezoeker loop je nu op dezelfde houten vloer waar in 1855 de leden van het Genootschap overheen liepen. Een ware tijdcapsule waar je in komt. 

Meer over de geschiedenis