placeholder

Persoonlijke expeditie

Zie hoe je geluid maakt met je stembanden, test je emoties, proef je toekomst en ruik je verleden. In het museum ontdek je wat jouw darmen, een regenworm, een boomwortel en jouw gezondheid met elkaar te maken hebben. Je ervaart een complete verbondenheid en afhankelijkheid tussen mensen, dieren, planten, microben en de aarde zelf.

placeholder

Veertien zones

Via de monumentale vlindertrap kom je aan in de eerste zone. De verbindingsruimte tussen de zalen, met een groot vraagteken. Dan kun je kiezen tussen Oostzaal of starten in de Westzaal. De zalen zijn verdeeld in twaalf zones die in elkaar overlopen. Elke zone verbeeldt een onderdeel van je lichaam, zoals je hart of je stembanden. Dat lichaamsdeel is het vertrekpunt voor een associatieve verkenning van jezelf en je verbondenheid met de wereld om je heen. Installaties, interacties, verhalen, films, collectiestukken en foto’s brengen elke zone tot leven. Kunstenaars en wetenschappers hebben hun expertises bijgedragen. Het museum combineert meerdere specialismen en is interdisciplinair, waardoor je het grote geheel beter ziet. Een bioloog heeft nu eenmaal een andere invalshoek dan een filosoof of kunstenaar. 

De veertiende zone: extra kennis, een spel of even rust

Tijdens je bezoek kun je meedoen aan korte samenkomsten, variërend van een spel tot een lezing. Je kunt ook mediteren of lekker een boek lezen in een nisje. Wekelijks kun je je laten inspireren tijdens lezingen van grote denkers en groene doeners. Heb je de agenda al bekeken? 

Bekijk de agenda
placeholder

Een leven lang vragen stellen

En dan… sta je weer buiten. Op het Artisplein staan nog steeds platanen, op straat word je nog steeds bijna omver gefietst. Toch zie je de wereld anders, vanuit een nieuw perspectief. Je hebt in een spiegel gekeken die jou steeds meer verbond met de rest van de wereld. Jezelf ontdekt als onderdeel van het grotere geheel. En je bent je gaan afvragen: ’Wat ben ik? Waar kom ik vandaan? Waar gaan we naartoe?” Blijf je dat afvragen. Zolang je leeft.

plan nu je bezoek